Rekordných 1130 Prešovčanov podporilo Behom pre život výskum rakoviny

21.06.2009 Prešov

Prešov 20. júna (TASR) – Rekordných 1130 ľudí podporilo dnes v Prešove výskum rakoviny. Do celoslovenského charitatívneho Behu pre život sa ich zapojilo takmer trojnásobne viac než vlani.
Prostredníctvom štartovného darovali Prešovčania na výskum onkologického ochorenia 3433 eur (103.423 Sk) a ďalšími 1245,52 eura (37.533 Sk) prispeli darcovia na dobrú vec počas behu.
Podujatie sa konalo pod záštitou primátora mesta Prešov Pavla Hagyariho. Nadšencov zdravého životného štýlu prišiel osobne podporiť aj patrón behu Prešova, herec a moderátor Michal Hudák. \"Som rád, že som prišiel a mohol som zažiť takú skvelú atmosféru. Beh som si naozaj vychutnal aj spolu s dcérou a synom, \" povedal.
Beh pre život je jeden z najväčších charitatívnych projektov na Slovensku. Počas júna sa nesúťažný beh postupne uskutoční v štyroch mestách Slovenska. Po Nitre, Bratislave a Prešove vyvrcholí 27. júna v Žiline. Aj v Nitre a Bratislave sa zapojilo rekordné množstvo 2664 ľudí.
Celoslovenskú aktivitu už druhý rok organizuje spoločnosť Tesco a Nadácia Výskum rakoviny. Tá za vyzbierané peniaze zakúpi špičkový diagnostický prístroj pre Ústav experimentálnej onkológie SAV, ktorý dokáže vopred upozorniť na možný výskyt nádorového ochorenia. Vyzbieranú sumu spoločnosť navýši o 10 percent.
 

Vyberte región